Artykuły
Kategorie

Propozycja kuliarna na stół wielkanocny.

 
 
W szóstym odcinku "Rusiowej Kuchni Domowej"
Halina Zapadka prezentuje przepis
 
Składniki:
- 6 jaj,
- pęczek pietruszki,
- 3 łyżki masła,
- sól i pieprz do smaku,
- bułka tarta.
Jajka ugotować na twardo i ostudzić.
Pietruszkę umyć, osuszyć i drobno pokroić. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć łyżeczką jajka ze skorupki. Białka i żółtka drobno posiekać, doprawić solą i pieprzem oraz pietruszką posiekaną. Wymieszać farsz. Następnie wypełnić skorupki jajecznym farszem. Delikatnie ugnieść farsz do dołu. na wierzch posypać bułką tartą. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor na maśle.
Smacznego życzy zespół GOK Stawiguda

Image

Gminny Ośrodek Kultury w Stawigudzie

ul. Leśna 2
11-034 Stawiguda

tel. (89) 615 09 60

kom. 509 757 294
e-mail: gok@stawiguda.pl

Zobacz też:

2021 © GOK Stawiguda / Wszelkie Prawa Zastrzeżone

Realizacja: Agencja DM